Kootwijkerzand

De kleine heivlinder vliegt in Nederland alleen nog op het Kootwijkerzand in de buurt van Apeldoorn. Het beestje is toch nog moeilijk te vinden. Niet alleen is het een groot gebied, maar tegelijkertijd vliegt ook de gewone heivlinder in groten getal dus is het goed opletten geblazen.

De kleine heivlinder is duidelijk kleiner dan zijn grotere en meer voorkomende familielid en is duidelijk herkenbaar door de ongetekende vleugels. Na een lange speurtocht over deze mooie zand- en heidevlakte uiteindelijk een heidestruik gevonden waar een aantal kleine heivlinders telkens terugkwamen. Een exemplaar wilde ook even wat drinken uit mijn waterfles.

Kleine heivlinder
Kleine heivlinder
Heivlinder
Heivlinder

Een geïsoleerde heidestruik in de zandvlakte had veel aantrekkingskracht op een aantal vlinders, waaronder een hooibeestje en kleine vuurvlinder.

Hooibeestje
Hooibeestje
Kleine vuurvlinder
Kleine vuurvlinder

Share This:

Leave a Comment