Vlinderfeest in Kampina – met als toetje de grote weerschijnvlinder

Na een aantal dagen regen beloofde het weer wat verbetering. In ieder geval in de ochtend, dus ik was al vroeg op pad gegaan naar het Brabantse Kampina. Het bleek geen slechte keuze, want de vlinders vlogen volop. Uiteindelijk heb ik bijna 20 soorten gezien. Prachtige verse landkaartjes, heideblauwtjes en oranje zandoogjes. Verder ijsvogelvlinders, die dit seizoen in groten getale lijken te vliegen, bruin zandoogje, bont zandoogjehooibeestje, atalanta, dagpauwoog, gehakkelde aureliagroot dikkopje, klein koolwitje, eikenpage.

En gelukkig ook de grote weerschijnvlinder, een soort waar ik speciaal voor gekomen was. Na twee seizoen vergeefs gezocht te hebben in De Bruuk bij Groesbeek, had ik vandaag meer geluk. Na drie uur lopen zag ik plotseling deze vlinder met zijn typische vlucht voorbij vliegen en hij landde vlak voor me op het pad. Later nog een serie foto’s kunnen maken bij de boom waar hij langdurig op bleef zitten om de boomsappen in zich op te nemen.

Grote weerschijnvlinder
Grote weerschijnvlinder (man)
Grote weerschijnvlinder
Grote weerschijnvlinder (man)
Grote weerschijnvlinder (vrouw)
Grote weerschijnvlinder (vrouw)
Dagpauwoog en grote keizerlibel
Dagpauwoog en grote keizerlibel
Oranje zandoogje
Oranje zandoogje
Oranje zandoogje
Oranje zandoogje
Bruin zandoogje
Bruin zandoogje
Koevinkje
Koevinkje
Bont zandoogje
Bont zandoogje
Landkaartje
Landkaartje
Klein koolwitje
Klein koolwitje
Heideblauwtje (vrouw)
Heideblauwtje (vrouw)
Gehakkelde aurelia
Gehakkelde aurelia
Atalanta
Atalanta
Eikenpage
Eikenpage
Bruine kikker
Bruine kikker

 

Roodpootschildwants
Roodpootschildwants

Share This:

Leave a Comment