Weinig vlinders in de Eifel

Van 16 t/m 19 juli was ik in de Eifel om vlinders te fotograferen. Ik was vooral op zoek naar nieuwe soorten. Het vlinderseizoen leek echter al enigszins voorbij te zijn: weinig soorten op de bekende plekken Monschau en Irrhausen en de meeste exemplaren waren erg afgevlogen. Misschien een gevolg van de droogte, want half juli zou normaal gesproken een goede periode zijn om de Eifel-soorten te zien.

Een uitstapje naar Blankenheim maakte veel goed, op de nog wel groene kalkgraslanden veel dambordjes, bleek blauwtjes en enkele andere soorten. Een gele luzernevlinder bleef even mooi poseren.

Zwartsprietdikkopje
Zwartsprietdikkopje
Kommavlinder
Kommavlinder
Kleine vuurvlinder
Bruine vuurvlinder
Gele luzernevlinder
Luzernevlinder
Geelsprietdikkopje
Geelsprietdikkopje
Bleek blauwtje
Bleek blauwtje
Bleek blauwtje
Bleek blauwtje
Koninginnepage
Koninginnepage

Bij Nettersheim tenslotte heb ik toch nog twee voor mij nieuwe soorten kunnen zien: zomererebia en tweekleurig hooibeestje.

Zomererebia
Zomererebia
Tweekleurig hooibeestje
Tweekleurig hooibeestje

Share This:

2 thoughts on “Weinig vlinders in de Eifel”

  1. […] toch wat tegenvallende trip vorig jaar, heb ik ook een uitstapje gemaakt naar een aantal gebieden in de Eifel. Dit was nu behoorlijk […]

  2. Pierre Van der Wielen

    je kleine is een bruine vuurvlinder en in de Eiffel op kalkgraslanden zijn de ‘gele’ luzernevlinders eigenlijk niet op naam te brengen. De look-a-like zuidelijke luzernevlinder zit daar ook en is vaak talrijk.

    groeten,
    pierre

Leave a Comment