Een warme februariweek

Een overwacht warme week in februari met temperaturen tot de 20 graden zorgde voor mooie ervaringen op waarneming-gebied. Door de hoge temperaturen kwamen de dagvlinders die overwinteren weer uit hun winterrustplaats tevoorschijn. Hieronder ook bijzondere soorten, zoals de oostelijke vos en grote vos.

Een oostelijke vos kon ik zien in Soesterberg, voor de grote vos ben ik naar Winterswijk gereden. Na lang zoeken vond ik daar drie exemplaren die langdurig ter plaatse waren en zich prachtig lieten bekijken.

Oostelijke vos
Oostelijke vos
Grote vos
Grote vos
Oostelijke vos
Oostelijke vos
Grote vos
Grote vos

Bij aankomst in Winterswijk werd ik direct begroet door de zeer herkenbare roep van een groepje kraanvogels op doortrek naar hun noordelijke broedplaatsen. Altijd weer indrukwekkend!

Kraanvogels
Kraanvogels

Share This:

Leave a Comment