Over mij

Vogels kijken en tellen op een telpost doe ik sinds 2005. Later kwam daar ook fotograferen bij. In de zomermaanden is het wat vogels betreft wat rustiger en dan kijk ik voornamelijk naar vlinders en libellen. Vlinders en libellen zijn opvallende en interessante dieren. Ze leven maar kort en veel soorten zijn alleen in een specifieke periode te zien. Dat betekent goed plannen. Gelukkig begint het seizoen al in april en loopt door tot de nazomer. In de herfst zijn er ook nog soorten, maar met de vogeltrek op volle sterkte wordt het dan lastig kiezen.

Vlinders en libellen, en dan vooral de zeldzamere soorten, kom je niet altijd vanzelf tegen. Je moet er vaak echt naar op zoek. Gelukkig kan dit in een van de vele mooie natuurgebieden die ons land rijk is. Wat een rijkdom aan verschillende biotopen in zo’n klein land. Iedere keer is het weer een avontuur wat je tegenkomt. En soms kom je niks tegen, of in elk geval niet de beoogde soort. Maar dat verhoogt alleen maar de spanning om er toch weer op uit te trekken…

De laatste jaren zoek ik het ook buiten onze eigen landsgrenzen. Vooral Zuidoost-België, de Eifel en de Spaanse Pyreneeën.

Fotograferen doe ik met de Nikon D7000 met als macrolens de Sigma 150mm f/2.8 en voor vogels de Nikon AF-S 200-500mm f/5.6.

Diederick Meinen

Share This: